vineri, 3 aprilie 2009

Cristi Minculescu: Umiliţi Dinamo!


Simina Florescu, 2 aprilie 2009, 22:56| VIDEO-CLICK!
Cotidianul “Ediţie Specială” a obţinut în exclusivitate un interviu cu fiul artistului, Florin Minculescu.

Reporter : Salut Florin. Spune-ne, te rog, mai multe detalii despre Cristi.

Florin Minculescu : Le merge la amândoi bine, au ieşit de la Terapie Intensivă. Vor mai sta în spital câteva săptămâni.
R. : Deci e vorba de săptămâni, da?

F.M. : Da, aşa e.

R. : Mai necesită şi alte intervenţii?

F.M. : Nu, absolut nicio intervenţie, niciunul dintre ei.

R. : Când ai ajuns acolo?

F.M. : Eu am venit cu ei de la început.

R. : Să revenim la operaţie. Când spun medicii că va fi complet refăcut?

F.M. : Au început recuperarea, în funcţie de cum merge fizioterapia.

În vârstă de 50 de ani, Cristi a suferit de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său. Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi care pot duce la afectarea funcţiilor organelor. Soţia sa, Rodica Minculescu, i-a sărit în ajutor, fiind de acord să îi doneze o parte din ficatul său. Operaţia a avut loc pe 24 martie, iar organismul lui Cristi a acceptat transplantul. Astfel, după efectuarea altor mici operaţii de corecţie, Minculescu nu va mai necesita nicio intervenţie chirurgicală.


Rămâne un alb-albastru şi pe patul de spital

Cei doi soţi Minculescu sunt de nedespărţit, astfel că soţia artistului nu va părăsi clinica din Germania decât împreună cu soţul său.

Înaintea operaţiei care i-a salvat viaţa şi care ne-a ţinut pe toţi cu sufletul la gură, Minculescu a avut parte de o bucurie nesperată: victoria echipei sale de suflet, Universitatea Craiova, împotriva campioanei CFR Cluj.

R. : Cristi se interesează de Craiova?

F.M. : Da, a fost bucuros când Universitatea a bătut CFR Cluj cu 4-1, îţi dai seama că asta l-a motivat. Abia aşteaptă să batem pe Dinamo. Să îi umilim, nu aşa.

R. : Cristi şi-ar dori să fie în tribună?

F.M. : Sigur că şi-ar dori, dar nu are cum…

R. : Ar putea concerta în vară, eventual la câştigarea titlului?

F.M. : Da, normal, până atunci o sa se refacă. O să poată concerta până în vară.

R. : Colegii din trupă au venit la Cristi până acum?

F.M. : Până acum nu au venit. Nu au putut, pentru că ei erau la Terapie Intensivă. Cred că or să vină săptămâna viitoare.

R. : Rodica Minculescu revine mai repede?

F.M. : Nu, o să vină cu tata, nu au cum să plece unul fără celălalt. Indiferent care stă mai mult, oricum stau amândoi împreună.

R. : Urează-le sănătate din partea cotidianului “Ediţie Specială”, a conducerii clubului Universitatea Craiova şi a tuturor suporterilor!

sursa: www.editie.ro

vineri, 6 martie 2009

Scrisoare deschisă


În atenţia domnului Constantin, preşedintele comisiei centrale pentru arbitraj

În calitate de suporteri ai Universităţii Craiova nu putem rămâne indiferenţi la problemele de arbitraj care au loc (mult mai des decât ar fi normal) la meciurile jucate de echipa noastră. Ne-a deranjat prestaţia dumneavoastră recentă, pe gsp tv, prin care afirmaţi că arbitrul Corpodean a greşit neintenţionat, dezavantajând ambele echipe în mod egal, la meciul arbitrat de el în ultima etapa, la Iaşi.
Suntem siguri că nu credeţi nici măcar un cuvânt din ce aţi declarat, pentru că vorbim de o eliminare, de o lovitură de la 11 m neacordată (în min. 88 !) dar şi de două lovituri din marginea careului de 16 metri neacordate în urma unor faulturi evidente, cu arbitrul la trei metri şi cu vizibilitate maximă asupra fazei ! Să fie clar, Sorin Corpodean a procedat exact ca un pistolar plătit, a venit pregătit pentru o execuţie şi şi-a îndeplinit misiunea.
Vrem să credem că nu sunteţi doar o marionetă mânuită din umbră de anumite persoane, că sunteţi un om cu personalitate şi că vă interesează îmbunătăţirea permanentă a arbitrajului românesc. Nu vă cerem doar sancţionarea arbitrului Corpodean, vă solicităm eliminarea lui definitivă din arbitraj . Nu ne interesează nota acordată de observator acestui arbitru pentru că ne-am săturat de observatorii trimişi « la pachet » cu arbitrul, lucru care se întâmplă frecvent în prima ligă. Toată lumea fotbalului îl percepe pe Corpodean ca pe un arbitru care greşeşte frecvent şi în mod intenţionat , iar singura raţiune pentru care acest om există încă în arbitraj este că, probabil, sunt oficiali din federaţie sau de la anumite cluburi care se folosesc de el .
Vă reamintim că, în etapa anterioară, la Vaslui, Universitatea a pierdut două puncte tot cu ajutorul unui arbitru, care în ultimul minut de joc, nu a semnalizat o poziţie afară din joc la un atacant advers. Am rămas surprinşi în modul cel mai neplăcut să vedem că acest arbitru nu a fost reţinut de la delegări nici măcar o etapă. Este modul în care dvs ( sau cei care vă controlează) arătaţi arbitrilor că nu este o problemă dacă vor greşi în defavoarea Universităţii Craiova, ba chiar dimpotrivă. Lucru care s-a întâmplat, de altfel, şi în cazul fiului dvs, chiar într-o situaţie în care acesta a recunoscut după meci că a anulat aiurea un gol marcat în condiţii regulamentare de echipa noastră. Şi sunt foarte multe alte situaţii asemănătoare, nu le reamintim pentru că, suntem convinşi, le cunoaşteţi foarte bine !
Am tăcut pentru că am tot sperat să fie doar coincidenţe, dar în acest moment suntem siguri că nu este aşa, că Universitatea este lovită în mod intenţionat, cu sprijinul dvs.
Încercăm să rezolvăm această problemă într-un mod civilizat. Vă cerem să dovediţi verticalitate şi caracter, nu dorim ca Universitatea să fie sprijinită de arbitri, ci doar arbitrată în mod corect. Lucru valabil pentru toate echipele din prima ligă, suntem convinşi că majoritatea suporterilor doresc un campionat jucat pe teren. Dacă nu puteţi (din motive mai mult sau mai puţin obiective) să daţi curs solicitării noastre vă rugăm să vă daţi demisia şi să lăsaţi pe altcineva să încerce.
Aşteptăm să faceţi cunoscută poziţia dvs cât mai curând, concisă şi la obiect pentru că ne-am săturat de poveşti. Intenţionăm să continuăm demersurile noastre pentru sprijinirea echipei Universitatea Craiova, luând în calcul chiar boicotarea centenarului FRF din luna mai.

BlueAngels
Gruppo Maxima
Legivnea.XIII.Gemina

luni, 26 ianuarie 2009

Miron Cozma: “La Craiova am stat în genunchi pentru Oblemenco!”




Printre ele şi FC Universitatea Craiova, echipa pentru care, în 1995, circa 3.000 de mineri conduşi de Cozma, au îngenuncheat pe gazonul lui “Oblemenco” şi au format un “U” din lumânări aprinse.



Fostul conducător al Jiului Petroşani a spus că patronii echipelor din Liga I nu şi-au dobândit cinstit averile şi a lansat un atac la adresa preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir şi a preşedintelui FRF, Mircea Sandu.



Despre Ştiinţa, Miron Cozma a vorbit la superlativ şi a trecut în revistă perioade în care “fraţii erau fraţi.”

“Am un respect deosebit faţă de spectatorii Ştiinţei. În 1995, la inaugurarea stadionului «Ion Oblemenco», pentru că era, practic, o comemorare a marelui fotbalist, ne-am deplasat aproximativ 3.000 de oameni la Craiova. Am luat toate lumânările de la Lainici până în Bănie. Jiul a jucat un meci demonstrativ, iar noi am intrat în teren, am mers către suporterii Craiovei şi am format un «U» din lumânări şi ne-am rugat alături de preotul pe care l-am adus cu noi”,

a precizat Miron Cozma.

Acesta a mai spus că pe stadion s-a creat o atmosferă formidabilă între cele două galerii:

“Când s-a terminat rugăciunea, ne-am ridicat şi am scandat «Ştiinţa Oblemenco!» Din respect, fanii Craiovei ne-au dat replica, strigând «Ştiinţa Jiul.» A fost ceva cu adevărat nemaipomenit”,

a mai spus Cozma.

Despre actuala echipă a Universităţii Cozma spune că “meritul aparţine conducătorilor.”

“Conducerea actuală are un mare merit pentru că a investit în puşti şi a reuşit să creeze o echipă care joacă frumos şi curat. La Craiova s-a făcut treabă într-un mod foarte inteligent. Echipa era acum pe locul III, dar mafia din fotbal lucrează. Am păţit-o chiar şi eu”,

a mărturisit fostul conducător al clubului Jiul Petroşani.



Vorbind despre viitorul fotbalului românesc, Cozma a afirmat că I-ar vedea la Ligă şi la FRF pe Gheorghe Popescu şi Gică Hagi.

Urmăriţi mai jos interviul integral, acordat exclusiv pentru editie.ro.