marți, 12 august 2008

Agonie şi extaz!



Etapa III, Universitatea Craiova - Farul Constanţa.

Lăsând în urma nemeritatul eşec de la Bistriţa, oltenii aveau de îndurat şi ultima etapă fără spectatori, pe o căldura toridă, în faţa unui adversar care dorea să recupereze din punctele pierdute în etapa precedentă cu echipa nervosului Peseiro.

Universitatea Craiova a început cu următorul unsprezece: 23. Bornescu, 18. Dănănae, 7. Găman, 4. Mitchell, 27. Rose, 30. Prepeliţă (2. Bărboianu ‘75), 6. Stoica, 13. Dilevski, 77. Wobay (28. Gângioveanu ‘6), 10. Costea (20. Dina ‘62), 17. Baird.

Nu trecuseră decât 90 de secunde de la fluierul de început al meciului, când centralul Ovidiu Haţegan a indicat punctul cu var, după o superbă pătrundere în careu a lui Wobay, acesta fiind atacat brutal şi trimis la salvare de către Pătraşcu. Surprinzator, responsabilitatea executării loviturii de la 11 metri şi-o asumă chiar portarul Mircea Bornescu, însă trage slab, pe centrul porţii şi Vlas respinge.

Frustrare, cu penalty ratat şi cu Wobay ieşit accidentat lucrurile se complică pentru noi deşi cu un minut mai devreme ne pregăteam să numărăm golurile din poarta marinarilor. În urma accidentării lui Wobay, pe teren îşi face apariţia Gângeoveanu cu un plus de fantezie şi viteză pentru jocul Universităţii.

Prima acţiune periculoasă care avea să anunţe şi deschiderea scorului se petrece în minutul 28 când voleul lui Baird este apărat de Vlas, după o fază foarte bine construită de Rose pe partea stângă.

Juveţii continuă să atace şi 9 minute mai târziu tabela de marcaj indică 1-0 în favoarea oltenilor, după o pătrundere pe partea stângă a lui Baird, acesta învingându-l pe Vlas cu un şut plasat.

La numai 3 minute de la deschiderea scorului Prepeliţă este faultat în careu de către Răzvan Farmache, centralul Haţegan indică încă o dată punctul cu var, însă tabela rămâne nemodificată după ce Vlas apără din nou, de această dată ghicind şutul plasat al lui Florin Costea.

Cum fotbalul se joacă pe goluri, iar ocaziile se răzbună, în ultimul minut de joc al primei reprize Găman gafeaza inexplicabil lăsându-l singur cu portarul pe Gerlem, care îl învinge pe Bornescu.

Cum prima repriză a fost una nebună, nici partea secundă nu putea fi altfel, căpitanul Universităţii Dorel Stoica trimiţând balonul în propria poartă după o banală acţiune de atac a constănţenilor, care însă nu aveau să se bucure decât 5 minute de avantaj, Florin Costea aducând egalitatea cu un voleu superb, finalizând centrarea venită de la omniprezentul Baird de pe partea dreaptă.

Universitatea Craiova vrea victoria şi apasă pedala de acceleraţie însă Baird (65) şi Dina (67) ratează monumental.

Vine şi minutul 69, când Mitchell aduce izbăvirea cu o lovitură de cap din centrul careului.

Descătuşare, oare ce or zice vecinii? Puţin ne interesează, ŞTIINŢA A DAT GOL!!!!!

Cum meciul a fost unul incendiar ambele echipe au terminat în 9 jucători de câmp, Farmache de la Farul (72) şi Gângioveanu de la Craiova(92) fiind trimişi la vestiare de către Ovidiu Haţegan înaintea fluierului de final.

Meciul ia sfârşit sub o ploaie care vine parcă sa ne răcorească dupa 90 de minute nebune, nebune, nebune iar noi cei de acasă deja ne gândim la etapa următoare când vom merge pe terenul campioanei.

Dorin_Gemina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu