miercuri, 6 august 2008

Dezamăgire

Etapa a II-a a avut în deschidere meciul Universităţii Craiova la Bistriţa. Oltenii noştri veneau după o victorie clară cu 2 – 0 cu Poli Iaşi, iar bistriţenii după înfrângerea la scor, 3 – 0 în Giuleşti. Deşi la ora de disputare a meciului (ora 18.00) era o căldură înăbuşitoare, stadionul a strîns în jur de 3.000 de spectatori, dintre care 100 de suporteri olteni. Precizăm că în ciuda distanţei mari, chiar şi Legivnea XIII Gemina din Turnu Severin a avut în tribună 4 reprezentanţi.
Nicolo Napoli a introdus în teren următorul unsprezece: Mircea Bornescu - Ovidiu Dănănae, Valerică Găman, Josh Mitchell, Joshua Rose - Dorel Stoica, Spase Dilevski, Andrei Prepeliţă, Julius Wobay - Michael Baird şi Florin Costea. Pe banca de rezerve s-au aflat: Silviu Lung jr, Radu Barbu, Ştefan Bărboianu, Dragoş Firţulescu, Cosmin Gângioveanu, Mihai Costea şi Mihai Dina.
Jocul începe pe fondul strigărilor inimoşilor fani olteni: “Ştiinţa - Ştiinţa”. În primele 10 minute remarcăm câteva pătrunderi pe partea stângă ale lui Costea şi driblingurile lui Wobay pe dreapta, dar rămase fără finalizare. În minutul 13, Rose pătrunde pe stânga şi centrează în careu, preluare Wobay şi şut din 11 metri puţin pe lângă poarta lui Tătăruşanu. Trei minute mai târziu încasăm primul cartonaş galben, arbitrul partidei remarcând că Prepeliţă nu poartă apărători.
Jocul continuă cu Ştiinţa în jumătatea bistriţeană. Combinaţie Baird – Costea şi şut al lui Dorel Stoica de la 30 metri în braţele tânărului portar al Gloriei. În minutul 24 mai irosim o lovitură liberă din 20 metri, mingea şutată de Wobay lovind zidul.
Minutul 29 aduce şi primul şut bistriţean prin Hora de la 30 metri pe lângă poarta lui Bornescu. Reluăm construcţia, lansare Stoica pe stânga la Costea, pasă lui Rose, care din 16 metri şutează pe lângă poartă. Lanţul ratărilor continuă în minutul 36 cu Baird, care din pasa aceluiaşi Costea, trage din 16 metri în Tătăruşanu.
Finalul primei reprize ne mai aduce un cartonaş galben primit de Dănănae pentru un fault la mijlocul terenului şi un şut slab al lui Coroian pe lângă poarta lui Bornescu. Deşi am condus jocul toată repriza, la finalizare nu ne-a ieşit nimic. S-au remarcat centrările şi pasele lui Florin Costea de pe stânga, driblingurile şi pătrunderile lui Wobay de pe dreapta, dar în faţa porţii porţii s-a ratat nepermis de mult.
Începem repriza a doua cu acelaşi Costea în postura de servant, dar şutul lui Prepeliţă din 25 metri se opreşte într-unul din fundaşii bistriţeni. Apoi în mod inexplicabil, la conducerea jocului trece Gloria Bistriţa. Centrare de pe dreapta şi Miclăuş, intrat la pauză, loveşte mingea cu capul din 11 metri, dar pe lângă poarta lui Bornescu. Pe fondul dominării bistriţene mai luăm un galben prin Dilevski în urma unui fault.
În minutul 56 Napoli simte că trebuie să facă o schimbare şi îl introduce pe Gângioveanu în locul lui Dilevski, pentru a-l urca pe Florin Costea mai sus. Dar prea târziu. Peste alte două minute, Găman îl faultează pe partea dreaptă pe Borbely şi lovitură liberă pentru ei. Hora execută direct pe poartă de la cca 25 metri, mingea loveşte uşor gazonul în faţa lui Bornescu şi se opreşte în plasa porţii.
Încercăm să revenim şi în urma unui fault la Michael Baird, Wobay execută de la 20 metri, o lovitură liberă peste zidul bistriţean, dar mingea este scoasă în corner de Tătăruşanu. Dar cum în fotbal ratările se răzbună, în minutul 65 Miclăuş scapă pe aceeaşi parte dreaptă lăsată din nou descoperită de Dănănae, pătrunde în careu şi aruncă mingea în 6 metri, îl loveşte din spate pe Mitchell şi deviază în plasa porţii apărată de Bornescu. În urmă cu 8 minute era 0 – 0. Lipsa de randament la finalizare, greşeli personale, un dram de noroc pentru ei şi tabela arată Gloria Bistriţa – Universitatea Craiova 2 – 0.
În minutul 70 Gângioveanu recuperează un balon, pasează la Prepeliţă, care din 20 metri centrează o minge peste grămada de jucători din careul bistriţean, îl depăşeşte şi pe Tătăruşanu, dar se scurge milimetric pe lânga bara din stânga portarului. Urmează 2 schimbări ale oltenilor: iasă Rose şi intră Dina, iar Firţulescu ia locul lui Florin Costea. Imediat după pătrunderea pe teren, Dina primeşte şi el un cartonaş galben după un atac la glezna lui Frăsinescu.
În ultimul sfert de oră remarcăm două şuturi din nou în fundaşii bistriţeni prin Găman şi Dina şi încă două ale lui Wobay, unul peste poartă, unul respins în extremis de Tătăruşanu. Dar cea mai mare ocazie o au tot ei prin devierea cu capul a atacantului Diogo, mingea lovind bara din dreapta lui Bornescu.
Se încheie meciul. Nu vreau să comentez nimic. Poate şi datorită supărării, dar în special pentru că nu eu sunt cel care trebuie să vorbească. Asta va trebui să o facă mai întâi antrenorul Nicolo Napoli în vestiar şi pe terenul de antrenament. Apoi la sfârşitul săptămânii, în meciul de acasă cu Farul Constanţa, dau cuvântul celor care vor intra pe teren să ducă istoria Craiovei Maxima mai departe.


Alin B.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu